Chris Atkinson lesz a WRC Team MINI Portugal csapat elsőszámú versenyzője a 2012-es rali-világbajnokságon a soron következő Német-ralitól. Eddig Armindo Araujo, a kétszerese N csoportos világbajnok vezette az autót, aki a csapat közlése szerint pihenni megy. 

A WRC Team MINI Portugal a Svéd-ralin lépett elő konstruktőrré, miután az első versenyen, Monte-Carlóban nyílván valóvá vált, hogy a Prodrive és a BMW közötti finanszírozási vita nyomán a brit csapat nem tudta vállalni, hogy két autóval összes vb-futamon elindul, amivel elvesztette konstruktőri besorolását, privát csapattá váltak. Így viszont többek között a Countryman WRC fejlesztése, homologizációja is kútba esett volna. Ekkor a WRC Team MINI Portugal – amely a Prodrivetól kapja autóit – egy általunk nem ismert alku nyomán vállalta, hogy minden versenyen indít két autót. 
Új pilóta a MINI ralicsapatában 1
Új pilóta a MINI ralicsapatában 2

Új pilóta a MINI ralicsapatában

Új pilóta a MINI ralicsapatában 5
Új pilóta a MINI ralicsapatában 6
Fotó megosztása:
Új pilóta a MINI ralicsapatában 7
Eredetileg Araujo hét futamon indult volna privát versenyzőként, így az eddigi nyolc versennyel túl is teljesítette azt. Összesen 11 pontot gyűjtött, legjobb eredménye a Mexikóban elért hetedikhelye. 
Chris Attkinson tapasztalt versenyző, 68 futamon szerepelt, hatszor a dobogóra is felállhatott. 2004-2008 között a Subaru gyári csapatának versenyzője volt. A japán gyár kiszállásával nem tudott tartósan helyet találni magának a WRC-ben. 
Idén azonban már kétszer vezethetett, előbb Mexikóban egy Ford Fiesta RS WRC-vel, majd a legutóbbi versenyen Finnországban egy Citroën DS3 WRC-vel indult. Egyik alkalommal sem sikerült nagyot alkotnia. Az ausztrál pilótának ezúttal is Stephane Prevot diktálja az itinert. A Német-ralin már a továbbfejlesztett modellt szállítja nekik a Prodrive.