Chris Atkinson lesz a WRC Team MINI Portugal csapat elsőszámú versenyzője a 2012-es rali-világbajnokságon a soron következő Német-ralitól. Eddig Armindo Araujo, a kétszerese N csoportos világbajnok vezette az autót, aki a csapat közlése szerint pihenni megy. 

A WRC Team MINI Portugal a Svéd-ralin lépett elő konstruktőrré, miután az első versenyen, Monte-Carlóban nyílván valóvá vált, hogy a Prodrive és a BMW közötti finanszírozási vita nyomán a brit csapat nem tudta vállalni, hogy két autóval összes vb-futamon elindul, amivel elvesztette konstruktőri besorolását, privát csapattá váltak. Így viszont többek között a Countryman WRC fejlesztése, homologizációja is kútba esett volna. Ekkor a WRC Team MINI Portugal – amely a Prodrivetól kapja autóit – egy általunk nem ismert alku nyomán vállalta, hogy minden versenyen indít két autót. 
Eredetileg Araujo hét futamon indult volna privát versenyzőként, így az eddigi nyolc versennyel túl is teljesítette azt. Összesen 11 pontot gyűjtött, legjobb eredménye a Mexikóban elért hetedikhelye. 
Chris Attkinson tapasztalt versenyző, 68 futamon szerepelt, hatszor a dobogóra is felállhatott. 2004-2008 között a Subaru gyári csapatának versenyzője volt. A japán gyár kiszállásával nem tudott tartósan helyet találni magának a WRC-ben. 
Idén azonban már kétszer vezethetett, előbb Mexikóban egy Ford Fiesta RS WRC-vel, majd a legutóbbi versenyen Finnországban egy Citroën DS3 WRC-vel indult. Egyik alkalommal sem sikerült nagyot alkotnia. Az ausztrál pilótának ezúttal is Stephane Prevot diktálja az itinert. A Német-ralin már a továbbfejlesztett modellt szállítja nekik a Prodrive.