Négy hónapos munkával készült el a Dacia Duster Birou Mobil, azaz a mobil iroda, amelyet a Renault Technologie Roumanie fejlesztőközpontban építettek. A Craiova, Bukarest, Pitesti stb. egyetemeiről érkező 23 tanuló gyakorlatuk részeként alakítottak át egy normál Dustert. 


A diploma megszerzéshez kapcsolódó projekt célja az volt, hogy fejlessze a hallgatók kreativitását, legyenek képesek használni és integrálni a különböző új technológiákat egy valódi, működő jármű prototípusának elkészítésekor.
A diákok a B oszlop mögött 1,5 méterrel toldották meg a padlólemezt és a karosszériát, 5,83 méteresre növelve a Duster hosszúságát. Az extra hely lehetőséget adott, hogy különösen kényelmes utasteret alakítsanak ki. Az üvegtetővel világossá tett fekte-fehér beltérben négy ülést helyeztek el, kiegészítő klímát és egy kis hűtőt szereltek be. Az utasoknak tévé, táblagép áll rendelkezésükre, adataikat 3G routerhez kapcsolódó wifin vagy Bluetooth-on keresztül oszthatják meg. 
A motorhoz nem nyúltak a tanulók, így az elegáns suhanásban bízhat a tulajdonos, hiszen az 1,6-os motor egyébként sem sarkallja száguldásra az autót, most pedig 336 kilóval többet kell cipelnie. A látványra teljesen meggyőző Birou Mobilt a Dacia vezetői is sikeresnek ítélték, hiszen a tanulók kétharmada állást kapott  a fejlesztőközpontban.