Nem kétséges, hogy ha kissé csökken a Lamborghini Aventador iránti érdeklődés, az olasz gyár újabb változatokkal igyekszik éberen tartani a vevőket. Ilyen lehetne egy könnyített kivitel. Nem feltétlenül kell a Lamborghinire várni, mivel a kipufogóival nevet szerző német Capristo máris fogyókúrára fogta az új szupersportkocsit.   
Természetesen ezúttal sem hiányzik a műalkotásnak is beillő sportkipufogó, de a fő hangsúly most a karosszéria módosításán van. A Capristo nem tett mást, mint a karosszéria számos műanyag elemét elkészítette karbonból. A formán nem változtattak, csupán a könnyebb, de merevebb szénszálas műanyagból alkották újra. Jutott a kocsi első lökhárítójába, a csomagtérbe, a motorháztető alá, az oldalára, de még ablaktörlők alá is. 
A módosításnak köszönhetően az eredeti 1575 kilós súlyból 40 kilót tudott lefaragni a Capristo. Ez ugyan nem tűnik soknak, de a kipufogóval együtt már jobb dinamikára sarkallja az Aventadort. Gyári testvéreihez képest 0,1 másodperccel hamarabb, 2,7 másodperc alatt gyorsul száz km/órára, végsebessége pedig 350-ről 354 km/órára nőtt. 
Itt tart a Capristo, de nem végzett, már dolgoznak a padló burkolatának, a sárvédők és küszöbök karbonból történő elkészítésén, ami további súlytól szabadíthatja meg az olasz bikát.