Meglepő modellt árvereznek el a szeptemberi Goodwood Revival fesztiválon. Az Evanta Motor Company elkészítette az Aston Martin DBR1 makettjét, az autóét amellyel Carroll Shelby és Roy Salvadori 1959-ben megnyerte Le Mans-i 24 órás versenyt. 


Ez a modell azonban 1:1 méretarányú, és ráadásul készült hozzák a kicsikhez hasonló alkatrészkeret is. A komplett alkotás 6,3 méter hosszú és 3,3 méter magas, a súlyát öt-hatszáz kilóra teszik.   Motor, váltó nincs az autóhoz, a karosszéria mellett 16 colos kerekek, bőrborítású ülések, élethű műszerfal, fa kormány jár az autóhoz. Természetesen nem összeszerelésre, hanem dísznek szánja az alkotását az Evanta, de hasonlóan a kis makettekhez, jár hozzá egy összeszerelési útmutató.
Ami igazán értékessé, élethűvé teszi az autót, az egy Aston Martin sapka, amelyet Salvadori és Shelby is aláírt, s erről az eseményről fényképes dokumentáció is van.  Mindkét versenyző idén hunyt el, ennek tiszteletére készült a szobor. 
A tervek szerint 7-10,5 millió forintos összegen kelhet el az élethű Aston Martin-makett, de könnyedén elképzelhető, hogy ennek többszörösét is megéri egy gyűjtőnek.