A SSC North America (korábban Shelby Supercars) bejelentette, hogy befejezi az SSC Ultimate Aero gyártását, amelyet a limitált XT modellel búcsúztatnak. Az Aero korábban a világ leggyorsabb autója volt, a hivatalos mérésen 410 km/órás sebességet ért el, megelőzve a Bugatti Veyront, amely akkor 407 km/órát teljesített. Később a 415 km/órával repesztő Veyron Super Sport visszavette a címet. 
Az Ultimate Aero XT-be is 6,9 literes v8-as motor kerül, teljesítménye 1318 lóerő, maximális nyomatéka pedig 1359 Nm. Az erő a kormányról is kapcsolható hétfokozatú váltón keresztül a hátsó kerekekre kerül (a Veyron 4×4-es). A gyártó közlése szerint a középmotoros sportkocsi 2,65 másodperc alatt képes elérni a 100-as tempót, végsebessége pedig 439 km/óra (elméletben).  
Ami kiemeli a többi Aero közül az XT-t, az a különleges fényezése. Mindössze öt darab ilyen modell készül, amelyekhez olyan színkombinációt kínál az amerikai cég, amit többé nem használnak majd a jövőben. 
Nem marad autó nélkül az Ultimate Aero távozásával sem az SSC, hiszen időközben elkészült új autójuk, az 1368 lóerős Tuatara. Annak vélhetően most még nem kell ilyen kampány, hogy fogyjon.