Nem kell hozzá nagy okosság, ha közlekedünk, láthatjuk, hogy vannak az utakon őrültek. A NASA egyik – egyébként sugárhajtással foglalkozó mérnöke statisztikailag bizonyította a pszichopaták számát. 
Mark Rober egy vidéki országúton kísérletezett, ahol a leállósávba helyezett el igazinak látszó, de mű tarantulát (pók), kígyót, teknőst és figyelte az autósok reakcióját. Az ellenőrző elem egy nagyméretű falevél volt. 
Az 1000 járműnél elvégzett kísérlet rámutatott, hogy az autósok 94 százalékát nem érdekelték az út melletti állatok, hat százalékuk azonban “rámozdult a vadra”. Képesek voltak sávot váltani azért, hogy elgázolják az állatokat. 
A leginkább a pókot gyűlölték az autósok, 3,2 százalék hajtott keresztül rajta, a kígyón 1,8 százalék, a teknősön pedig 1 százalék. Ugyanakkor senki nem gázolta el a levelet! Rober kísérlete szerint a “gyilkosok” 89 százaléka kisteherautóban, vagy szabadidő-autóban ült. 
Az autósok között vannak segítő szándékúak is, 5,7 százalék megállt, hogy biztonságba juttassa az útra került állatot. A falevél és a pók miatt senki sem lassított, a kígyót 1,7%, a teknőst 4 százalék akarta megmenteni. 
Videón a kisérlet