Mindkét típus megbízhatóan szolgál járőrautóként

Mindkét típus megbízhatóan szolgál járőrautóként

Autós üldözés zajlott vasárnap az M7-es autópályán kora este. Egy szlovák rendszámú, kék színű, Škoda Fabia típusú személygépkocsi száguldott rendőrökkel a nyomában. Az autóban egy férfi ült, aki előzőleg az M7-es autópálya mentén egy Székesfehérvár környéki benzinkúton 14 000 forint értékben tankolt, majd fizetés nélkül nagy sebességgel továbbhajtott az autópályán a horvát határ felé.
A zalai rendőrök a bejelentést követően azonnal intézkedtek a Škoda feltartóztatása érdekében, mind az autópálya, mind a két letenyei közúti határátkelő vonatkozásában, emellett értesítették a horvát és a szlovén hatóságokat is.
A rendőrség közlése szerint a menekülő autó sebességére és a többi közlekedő biztonságára tekintettel azonban csak kísérni lehetett a Fabiát, megállítani a forgalom közepén nem. Az autópályán megpróbálták lassításra bírni, de a škodás még a rendőrautóra is ráhúzta a kormányt, hogy egérutat nyerjen.
Az ámokfutó a letenyei határátkelőnél a sorompót áttörve áthajtott Horvátországba. A kocsi az áttöréskor a forgalmi sáv melletti asztalt a kilépő fülke oldalának vágta, amitől a fülke oldala beszakadt, oldalsó üvegei kitörtek.
A gépjármű üldözését a horvát rendőri szervek azonnal folytatták, de ők sem az amerikai filmekben látható módon támadták a száguldozót, aki  így a Goričan fizetőkapu, majd Zágráb előtt, a Sveta Helena-i fizetőkapu fémsorompóját is áttörte. Egészen a horvát-szlovén határig, Breganáig jutott, ahol viszont a fizetőkapu sorompóját átszakítva a kerítésnek és egy fémoszlopnak ütközve állt meg. Az autó vezetőjét ekkor tudták elfogni.
Az eset kapcsán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon közúti veszélyeztetés, rongálás és tiltott határátlépés bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, s felvették a kapcsolatot az illetékes horvát rendőri szervvel az elkövető felelősségre vonása érdekében.
Személyi sérülés sem az autópályán, sem a határátkelőn nem történt. 
Forrás: Police.hu