Mostantól kapható az Opel Insignia cseppfolyós gázra (LPG = Liquified Petroleum Gas) optimalizált kivitelben is. Mind a három karosszéria-változat – négyajtós, ötajtós és kombi – választható gázautóként. 


Motorja 1,4-es turbófeltöltős, teljesítménye 140 LE, fogyasztása viszont 7,6 liter 100 kilométeren. Az Opel számításai szerint 1,4-es benzines turbóval összehasonlítva az LPG-változat üzemanyag-költsége 40 százalékkal kedvezőbb.
Az LPG-kivitel részére megerősítették a szelepeket és szelepfészkeket, illetve átprogramozták a motorelektronikát. A 42 liter hasznos térfogatú gáztartályt helytakarékosan, a pótkerék mélyedésében helyezik el, megmarad a teljes poggyásztér.
Az egy tankolással elérhető hatótáv 500 kilométer, de a benzintartályt is kihasználva 1700 kilométerre juthat a kocsi. A cseppfolyós gáz betöltő csonkja közvetlenül a benziné mellett van, az Európa-szerte használható adaptert tartozékként adják a kocsihoz.
Benzinről LPG-üzemre teljesen egyszerűen lehet átváltani a műszerfali kapcsolóval; a benne elhelyezett fénydióda mutatja, hogy gázüzemben vagyunk, és azonnal kialszik, mihelyt benzinüzemre térünk át. Érthető a tartályokban levő mennyiséget mutató műszer is, amely mindkettőt mutatja.
Nem az Insignia az első gázüzemű Opel, a Corsa, Meriva és Astra eddig is választható volt ilyen kivitelben.