Valószínűleg már idén, a Szardínia-ralin bemutatkozhat a rali-világbajnokságon a Volkswagen Polo R WRC, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség és a gyártó megegyeztek – tudta meg a brit Autosport.com

Korábban már pletykáltak róla, hogy a Volkswagen otthon, azaz a Német-ralin elindítaná az autót, de aztán ezt kizárta a csapat. Ezt követően azon kezdtek dolgozni, hogy előfutóként indulhassanak az utolsó előtti futamon, Szardínián. De ez sem jött össze.

“Nem indulhatunk nullás autóként” – mondta Stefan Moser, a csapat marketingvezetője. “Ám úgy tűnik, hogy tesztfutamot fogunk teljesíteni Szardínián. Nem versenyben fogunk indulni. Engedik (az FIA), hogy elrajtoljunk a versenyen, de nem lesz időeredményünk.”


A pontos programot, hogyan és hányadikként fog rajtolni az október 18-án kezdődő futam mezőnyében Sebastien Ogier a versenyautóval, még nem dolgozták ki. A versenyző egyébként nagyon örül a lehetőségnek.

“Nem tudok túl sok részletet erről” – mondta a francia. “De eléggé csalódást keltő volt, hogy nem mehetünk előfutóként, szóval ez egy jó megoldás lehet. Oké, nem leszünk rajta az eredménylistán, de biztos vagyok benne, hogy valahogy meg lehet oldani, hogy összevessük az időnket az ellenfelekével.”

Ogier és a Volkswagen a héten Németországban tesztelte a Polo R WRC-t, készülve a jövő évi fellépésre:

A Polo R WRC a szabályoknak megfelelően sorozatgyártású karosszériából épül, motorja 1,6-os turbó, 300 LE teljesítménnyel. Hatfokozatú szekvenciális sebességváltó és aktív elemek nélküli összkerékhajtás juttatja az útra a motor erejét.