Azt követően, hogy július elején a Mercedes bemutatta a CLS Shooting Brake “hagyományos változatát”, megjött a sportkivitel is. A CLS 63 AMG Shooting Brake komoly erőt társít a különleges forma mellé, októberben kapják meg az első ügyfelek.


Ahogy a CLS négyajtós változatában, itt is 5,5 literes turbómotor farag vadállatot a kocsiból. A V8-as motor ennek megfelelően 525 lóerőt és 700 Nm nyomatékot nyújt. Ezzel a kombi 4,4 másodperc alatt képes elérni a 100-as tempót, végsebessége pedig 250 km/óra, elektronikus korlátozás mellett.

Emellett azonban Edition 1 néven egy erősebb sorozatot is piacra dob a Mercedes, az első vevők ebben a kivitelben kapják autójukat. Ekkor a motor még erősebb, teljesítménye 557 LE, míg nyomatéka eléri a 800 Nm-t. A végsebesség persze nem változik, de a százas sprinthez 4,3 másodperc is elég. Később vélhetően a csomagért felárat kér majd a Merci, ahogy teszi azt a normál CLS esetében is.

A V8-as motor mellé nagy teljesítményű fékrendszer, egyedi hangolású kormányzás és futómű is tartozik. A felfüggesztés adaptív, azaz az út- és dinamikai adatok figyelembevételével változtat a csillapításon. Háromféle alaphangolás közül választhat a vezető, ahogy az ESP is három fokozatban variálható.

Nem rejti el erejét az AMG, egyedi  motorháztető,  lökhárítók, sárvédők, diffúzor mutatják agresszívnak a kocsit. A sportosságot hangsúlyozza a 19 colos kerékgarnitúra és a krómozott kipufogóvégek is. Belül a sportülések és a sportkormány mellett az átlagosnál több fémbetét, a zongoralakk és karbonbetétek alkalmazása jelzik az AMG munkáját.

Goodwwodban megmutatta erejét a CLS