Fokozott sebességmérési akció kezdődött péntek délután az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán, a rendőrség célja a forgalombiztonság fenntartása – közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: rendszeresek az ellenőrzések az autópályán, de a turisztikai idényben a forgalomnövekedés miatt még sűrűbbek az akciók.

Akcióban a Fejér megyei rendőrök. A fotó egy hasonló, tavalyi ellenőrzés alkalmával készült

Akcióban a Fejér megyei rendőrök. A fotó egy hasonló, tavalyi ellenőrzés alkalmával készült

Csibrik Csaba alezredes, a közlekedésrendészeti osztálya forgalom-ellenőrző alosztályának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, kitereléses ellenőrzést hajtanak végre. Motoros járőrök és egy elfogó autó segítségével a szabálytalankodókat kitessékelik a következő pihenőhelyhez. Ha a sebességtúllépés mértéke kisebb, akkor szabálysértési, ha nagyobb, akkor közigazgatási bírságot szabnak ki.

Az akcióban nemcsak a magyar, hanem a külföldi rendszámú és tulajdonú autókat is helyszíni bírsággal sújtják, a sebességet túllépők mellett például a belső sávokban lassan haladó, forgalmat akadályozó autósokat is megbüntetik.

Az akcióban hét rendőr vesz részt: a sebességmérő műszer kezelője mellett két motoros járőr, az elfogóautó sofőrje és három rendőr, aki a bírságolások adminisztrációját végzi. Az ellenőrzés péntek délután kezdődött.

Szeretne spórolni autója fenntartási költségein? Segít a Vezess.hu Szervizkönyv szolgáltatása, próbálja ki most!