Legalább másfél millió fontot, több mint félmilliárd forintot is érhet az kocsi, amely egy garázsból került elő Nagy-Britanniában.


A fellelt Mercedes-Benz S-t 1928-ban gyártották, sportkocsi, a maga korában az egyik leggyorsabb volt 160 km/órás csúcssebességével. Motorját Ferdinand Porsche tervezte, 6,8 literes kompresszoros. A szóban forgó példány teljesen ép, kifogástalanul működik, miután az 1950-es években beállt vele a kocsi jelenlegi tulajdonosának nagyapja a garázsba.

Ez a típus először 1927-ben jelent meg, amikor a Nürburgringen rendezett versenyen az 5 literes kategóriában új rekordidőt állított fel vele Rudi Carraciola.

A szóban forgó autót 38130-as számon értékesítette, a ‘The British Mercedes Ltd.’ Londonban, karosszériáját a brit fővárosban dolgozó Cadogan Motors  építette, a komplett autót 1928 májusában jegyezték be.

Színe ‘csatahajó-sötétszürke’, üléseit kék bőr fedi. A mozdulatlanul töltött évek állítólag nem tettek kárt a soha nem restaurált kocsiban, még az ülések kárpitozása is viszonylag ép. A jármű szeptember 15-én kerül árverésre.