Hol másutt, a Goodwood Festival of Speeden mutatkozik majd a Bentley valaha készült leggyorsabb szériamodellje. A Continental sorozat másfél éve megkezdett felfrissítése a sportosabb variánsokat is elérte. Az új Continental GT Speed erősebb és gyorsabb, mint 2007-ben bemutatott azonos nevű elődje.


Továbbra is 6,0 literes, duplaturbós motor kerül a luxusautó orrába. Míg korábban 610 lóerőt produkált a Speed változat, a teljesítménye mostantól 626 lóerő. A V12-es blokk maximális forgatónyomatéka 750 newtonméterről 800 Nm-re növekedett.

Hála a pluszteljesítménynek, az autó dinamikája is fejlődött, immár 0,3 másodperccel rövidebb idő, azaz 4,2 másodperc alatt képes álló helyzetből elérni a 100-as tempót. Az új Bentley Continental GT Speed coupé végsebessége pedig 329 km/óra. Ez ugyan csak 3 km/órával több, mint a facelift előtti variánsé, de elég ahhoz, hogy ez legyen a Bentley valaha készült leggyorsabb sorozatgyártású autója.

Továbbra is állandó négykerék-hajtás segít uralni a teherautónyi nyomatékot a rosszabb tapadási körülmények mellett is, de az erőátvitelben már a ZF nyolcfokozatú automata váltója dolgozik. Az új szerkezet nemcsak finomabban és gyorsabban kapcsol, de 12 százalékkal kisebb fogyasztáshoz segíti az autót.  

Összevetve a hagyományos Continental GT-vel a Speed sportosabb futóművel, direktebb kormányzással készül, miközben a karosszériája közelebb ül az aszfalthoz. 21 colos felnijeire 275/35-ös abroncsok kerülnek.  Az eredmény sportosabb, agilisabb viselkedés.

A június 28. és július 1. között esedékes legendás brit rendezvényen már menet közben is láthatják az érdeklődők az autót, amelynek a forgalmazása rögvest el is kezdődik. 2012 októberében kezdik a kiszállításokat.