A Volvo bemutatta a Polestar Performance Conceptet, amely képes rá, hogy felvegye a versenyt a BMW M3-assal vagy az Audi RS4-gyel. A tanulmányt a Polestar versenycsapat segítségével készítették a Volvo S60 alapjaira.


Az egyébként 304 lóerős T6 jelzésű 3,0 literes hathengeres motor a tanulmányban 515 lóerőt produkál, miközben 440 helyett 575 Nm nyomaték fokozza a rugalmasságot. Az állandó összkerékhajtás és a hatfokozatú manuális sebességváltó nem változott.

Nemcsak a motor adatai, de a dinamika is versenyképes a német konkurenciával, miután az S60 Polestar képes 3,9 másodperc alatt elérni a 100 km/órás sebességet, sőt a 300-as tempó sem lehetetlen számára.  

A több mint kétszáz lóerős teljesítménynövekedés uralását szélesebb nyomtáv, alacsonyabbra ültetett karosszéria, feszesebb stabilizátorok és erősebb fékek segítik. A sportosítás jegyében új lökhárítók, hátsó szárny, sportkipufogó és nagyobb kerekek kerültek az S60-ra. Belül különleges kárpitok és sportülések biztosítanak egyediséget.

Ha nem is ilyen extrém teljesítménnyel, de mindenképpen elképzelhető, hogy a már létező R Design optikai csomag mellé egy komplett S60 R modellt is készít a Volvo. Lenne igény rá.