Június elején számoltunk be az Astra-család új tagjáról, a négyajtós szedánról. Az új változatról a gyár csak hátsó képeket közölt, feltételezésünk szerint azért, mert hamarosan megújul a teljes Astra-sorozat. Így is van.


A brit Autoexpress ugyanis fotókat közölt a megújult Vauxhall Astráról, az Opel Astra brit megfelelőjéről. Vélhetően idő előtt közölték a fotókat, hiszen sem a General Motors európai, sem a brit sajtóhonlapjain nincs nyoma a ráncfelvarrásról szóló bejelentésnek.

Lényeg a lényeg, a három- és ötajtós és a kombi is kissé átrajzolt külsővel készül a jövőben. Úgy látszik, új lökhárító, hűtőmaszk, irányjelző és ködfényszóró kerül a kocsikra. A háromajtós GTC új tetőspoilert és lökhárítót kap hátul, a hagyományosabb modelleken viszont csak egy krómcsík jelenti az újdonságot.

Alapvetően nem változik az Astra motorkínálata, ugyanakkor a háromajtósban megjelenik egy új dízelmotor. Az Insigniában is használt 2,0 literes biturbó motor 195 lóerős, míg maximális nyomatéka 400 Nm. Ezzel az Astra GTC 7,8 másodperc alatt gyorsul száz km/órára, végsebessége 223 km/óra.  Átlagfogyasztása 5,3 liter száz kilométerre vetítve.

Az Astra GTC BiTurbo külsejében is eltér majd a többi modelltől, 18 colos felnijei és egyedi spoilerei jelzik az átlagnál sportosabb képességeit.

Látva, hogy a brit lap hozzáfért a képekhez és információkhoz, várhatóan a hivatalos leleplezés sem várat már sokat magára.