Márciusban felárért rendelhető AMG optikai csomaggal felcicomázva tartotta világpremierjét az új Mercedes-Benz A-osztály. Hamarosan már nemcsak a látvány lesz ütős, de a kompakt modellben rejtőző technika is.

2013-ban érkezik a legkisebb AMG

2013-ban érkezik a legkisebb AMG

2013-ban érkezik a legkisebb AMG


2013-ban kerül piacra az A-osztály sportváltozata, az A45 AMG, amelyet vélhetően még idén év végén egy sajtóközleményben megismerünk, mert így a marketingesek kihasználhatják a számmisztikát, azaz hogy 1967-ben, 45 éve alapították az Affalterbacherben székelő vállalatot.

Az A45 AMG állítólag 320 LE-t produkál majd, ami igen biztató de a rajongóknak egy kissé elszomorító lehet, az a 2,0 literes turbómotor alkalmazása. Ráadásul ezzel a sajtó prédájává is válhat az autó, hiszen az olyan különleges modellek, mint az Audi RS3, BMW 1 M mellett az egyszerűbb kompakt modellek sportkiviteleivel, mint a VW Golf R, a Ford Focus RS, a Renault Megane RS is összevethető, ami a márkaimázsnak nem feltétlenül tesz jót.

Ám ezt is hajlandó vállalni a Mercedes, illetve az AMG, hogy elérje a kívánt sikert, azaz, hogy jelenlegi 20 000 darab helyett évi 30 000 sport-Merci készüljön öt év múlva. Ehhez persze nem elég az A45 AMG, készül majd CLC 45, CLA 45 és GLC 45, azaz kétajtós kupé, négyajtós kupé és szabadidő-autó is az említett motorral.

Ola Källnenius, az AMG vezetője amellett, hogy elárulta, hogy 2013 elején tervezik az A45 AMG hivatalos premierjét, kifejtette, hogy vonzó árral készülnek, hogy új piacokat és ügyfeleket érjenek el.