Hagyományosnak mondható autókínálatában is ügyesen használja ki a vevők terepjárós igényeit a Škoda. A Yeti szabadidő-autó mellett az Octavia, a Roomster és a Fabia modellekből is létezik hasonló kiadás, Scout utónévvel.  Fényezetlen lökhárítókkal, sárvédő-szélesítéssel, valamint magasabbra emelt karosszériával tették terepjáróssá a kocsikat.

Ezentúl a Škoda kínálatának legdrágább darabja a Superb is elérhető hasonló változatban. Az új Outdoor csomag a kombi karosszériához rendelhető. Az aktív pihenést kedvelő ügyfeleknek készült autót egyedi lökhárítók és az autó oldalát is védő műanyagborítás különbözteti meg a normál modellektől. Persze nem hiányoznak a fém díszítőelemek a kocsi orráról, hátuljáról, de a tetősín is ilyen, a ködlámpák pedig kerekre váltottak.

Az emelt hasmagassággal ellátott Outdoor-változatok bármelyik motorral párosíthatók a Superb Combi kínálatából, kivéve a legtakarékosabb GreenLine-t. Választható automata és kézi sebességváltó, valamint az elsőkerék-hajtás helyett 4×4-is.