Új, a korábbinál is sportosabb változat készül a Mercedes-Benz SLS AMG-ből, a GT utónévvel jelölt modell kupé és roadster kivitelben is elérhető. Külsőleg alig, műszakilag több az újdonság.


A motor áthangolása után a kézzel fűzött 6,2 literes blokk teljesítménye a korábbihoz képes 20 lóerővel gazdagodott, azaz 591 lóerős. Ezzel kis mértékben javult az SLS dinamikája, már 3,7 másodperc alatt eléri 100, illetve 11,2 másodperc alatt a 200 km/órát a végsebessége 317 km/óráról 320 km/órára változik, de ez továbbra is elektronikusan limitált.  

Módosított a hétfokozatú automata váltón is a német gyár, az optimalizálás nyomán jelentősen csökkent a szerkezet reakcióideje, különösen manuális üzemmódban, amikor a kormánykerék füleivel kapcsol a vezető. Emellett sokkal hangsúlyosabbak a visszaváltások is automata módban.

Ezen túlmenően az elektronikusan vezérelt futómű is sportosabb. Eleve feszesebb rugó/lengéscsillapító kombináció kerül az autóba, de a szabályozható csillapítás mértékénél a GT modellekben nincs komfortállás, a Sport és Sport Plus szerepel lehetőségként.

A továbbfejlesztett műszaki tartalomhoz új külső társul, de csak minimális változásokkal. Sötétített fényszórók és hátsó lámpák kerülnek a kocsira, miközben a hűtőnyílások díszítésénél, a külső tükrök borításánál magas fényű fekete fényezést alkalmaznak. Újak a felnik is, amelyek mögött piros féknyergek jelzik a sportosságot.  

Az SLS AMG GT utastere teljesen egyedi kialakítást kap, piros varrással díszített fekete bőr és Alcantara borítja az utasteret, pirosak a biztonsági övek, míg a középkonzol fényes feketére vált.

Októbertől kezdődik Németországban az SLS AMG GT forgalmazása, 204 680 euró (62 millió forint) a kupé és 213 010 euró (64,5 millió forint) roadster ára. A Mercedes közleménye leszögezi, hogy ezzel öt tagúra bővül az SLS kínálata, 2009-ben bemutatott kupé és roadster mellett itt a két új GT, illetve az ügyfeleknek szánt GT3 versenyautó is. Ugyanakkor jövőre már hat modell lesz, mert piacra kerül a villanyautó variáns is.