David Coulthard, korább F1-, jelenlegi DTM-pilóta és Jake Shepherd profi golfozó új világrekordot állított fel. Övék az autóval elkapott leghosszabb golfütés, amit Guiness be is jegyez. Azt, hogy mi értelme egy ilyen mutatványnak, nem tudjuk, de figyelemfelkeltésre jó, és erre használják is majd.


A 2012. május 30-án felállított rekord során Coulthard 193 km/órával száguldott a Mercedes SLS AMG Roadsterrel, amikor megpróbálta elkapni a Shepherd által ütött labdát. A golfozó 286 km/órával ütötte meg az apró golyót, ami azután 275 méteres repülés után landolt a sportkocsi fülkéjében. A bizarr mutatványban az a legérdekesebb, hogy már második próbálkozása összejött.

“Ez a világrekord-kísérlet minden bizonnyal az egyik legkülönösebb dolog, amit valaha is kértek tőlem, hogy csináljak egy autóval” – mondta Coulthard. “Jó volt Jake Shepherddel dolgozni, és az SLS AMG Roadster teljesítménye izgalmasabbá tette a vezetést, miközben elkaptam a levegőben golflabdát. Megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam a Guinness Világrekordot az autóval elkapott leghosszabb golfütésért.”

Az SLS AMG Roadster motorja 6,2 literes V8-as, amelyet az AMG üzemében kézzel szerelnek össze. A szívómotor teljesítménye 571 lóerő, maximális nyomatéka 650 Nm. A motorhoz hétfokozatú automatikus sebességváltó kapcsolódik, amely a hátsó kerekeket hajtja. Képes 3,8 másodperc alatt elérni a 100 km/órás sebességet, míg csúcssebessége 317 km/óra. Ára 50 millió forint feletti.

A Mercedes a rekorddal az autót, illetve a hamarosan induló nyílt golfbajnokságot ünnepli, az eseményről készült felvétel júliusban fog megjelenni.