Június 2-án rendezik az Alfa Romeo rajongóinak körében AlfaCity néven ismert márkatalálkozót. A komáromi Monostori-erődben szervezett esemény Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozója.

Különleges év az idei, hiszen öt modell is születésnapját ünneplik; a Giulia 50, az Alfetta és az Alfasud 40, a 164-es 25, a 155-ös pedig 20 éve mutatkozott be a nagyközönségnek. Ennek alkalmából külön szépségversenyt rendeznek ezeknek típusoknak.

A vállalkozó szelleműek kerékcsere-versenyen tehetik próbára gyorsaságukat, a betonon pedig freestyle gumifüstölésre nyílik lehetőség.

Kipróbálható az Alfa Romeo aktuális modellkínálata, valamint a Lancia, a Fiat és a Jeep néhány újdonsága is bemutatkozik, egy oldtimerekre szakosodott kereskedés pedig régi olasz autókat állít ki.

A rendezvény szervezője a kilenc éve működő Alfa Amore weboldal, amely azóta Közép-Európa legnagyobb internetes Alfa Romeós közösségévé nőtte ki magát. A lapra több mint 1700 tag regisztrált, 90 fórumára naponta átlag 1500 hozzászólás érkezik.

Forrás: MTI