A jövő héten kezdődő aukciónak külön dedikált részt hoznak létre a www.ferraristore.com weboldalon, amelynek célja, hogy jelentős összeggel tudják támogatni az összes családot, akik elvesztették szeretteiket.
 


Az aukción olyan különlegességekre lehet licitálni, mint például egy 599XX EVO, a legextrémebb orrmotoros Ferrari versenyautó, amelynek kereskedelmi értéke több mint 1,3 millió euro (390 millió forint).  Az 599XX EVO a Ferrari legmodernebb technológiáinak eredménye, amelyeket részben az utcai autókból, részben pedig a Forma 1-ben szerzett tapasztalatokból szerzett. A csak a Ferrari által szervezett pályanapokon használható kocsi 6,0 literes V12-es motort rejt, amelynek teljesítménye eléri a 750 lóerőt.

Ezen felül különböző Forma 1-es relikviák is kalapács alá kerülnek, mint V8-as motor, versenyoverallok, bukósisakok, amelyek F1 pilóták felajánlásai, illetve egyéb elemek az utóbbi évek versenyautóiból. A Ferrari Store felajánlása pedig különleges Ferraris karórákból áll.

A Lamborghini-hez, a Maseratihoz hasonlóan a Ferrarit is érintette a földrengés, le kellett állítani a gyárat, a dolgozókat hazaküldték. Nem ez az első ilyen akció, az utóbbi években ugyanis két alkalommal is a Ferrari rajongóinak jóvoltából sikerült helyreállítani katasztrófa sújtotta városokat, Olaszországban és Japánban.