Alfa Romeo 2uettottanta a Pininfarinától

Alfa Romeo 2uettottanta a Pininfarinától


2015-ben új sportkocsit mutat be az Alfa Romeo. Az olasz gyár a Mazdával kötött megállapodás alapján, a világ legnépszerűbb sportkocsija, az MX-5 alapjaira épít saját roadstert.

Egyelőre nem sok részletet közölt a két gyártó, de az új roadster minden valószínűség szerint A roadster az 1966-os első Spider utódja kíván lenni. Ennek megfelelően annak vonalai is feltűnnek majd rajta, ám a modern kialakítás jegyében a 8C sportkocsi, illetve a 2010-es Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta tanulmány jegyeit is visszaköszönhetnek. A brit Autoexpress megrajzolta, milyennek képzeljük az autót.

A Duettónak becézett 1966-os Spider

A Duettónak becézett 1966-os Spider


Mindez persze csak feltételezés, de az biztos, hogy a kétüléses modell hátsókerék-hajtással készül, motorja elöl, de az autó közepéhez közel beépítve szerepel. A jármű tömege várhatóan közel lesz az 1000 kilóhoz, ami lehetővé teszi, hogy viszonylag kis motorokkal is dinamikus legyen. A legutóbbi 2010-ig gyártott Spider már igen súlyos volt, ennek megfelelően csak hathengeres, nagyteljesítményű motorokkal volt igazán élvezetes.

Az új alapmodell várhatóan 1,4-es, 140 lóerős turbómotorral készülhet, míg a sportosabb variáns hasonló motorral 180 lóerőt kínál majd. A termelés felfutásakor elképzelhető Quadrifoglio Verde kivitel is, amelybe a 4C kupé 1,75-ös turbómotorja kerülhet 230 lóerős teljesítménnyel.

Alapvetően vászontetősnek készül az új Alfa Spider, de japán testvéréhez hasonlóan nyitható fémtető is elérhető lesz a drágább változatokhoz. Tekintve, hogy még három évet várni kell a modell bemutatására nehéz az áráról beszélni, de az igen valószínű, hogy valamelyest drágább lesz a Mazda MX-5-nél, a csúcsmodellek az Audi TT és a Mercedes SLK belépőmodelljeivel konkurálhatnak.