Drága Olvasók!
 
Egyik áprilisi cikkünkben írtunk egy különleges kétéltű járműről, ami az Armadillo Project és az Armadillo Légpárnás Felderítő és Mentést Támogató Egységként ismert. A légpárnás jármű a légpárnázás népszerűsítésében, illetve hivatásos és civil szervezeteknek speciális felderítési, kutató (eltűnt személyek) és mentési feladatokban vethető be.

Belvíz, sár nem akadály

Belvíz, sár nem akadály

Belvíz, sár nem akadály


Az egység brit és magyar speciális mentőkkel együttműködve árvízi, belvizes, jégmentés és más speciális feladatokhoz kapcsolódik. Közép-kelet európai, azon belül is magyarországi működését a néhány évvel ezelőtti nagyobb árvizek miatt kezdte meg. Segítséget nyújtott olyan helyzetekben, amikor tanyán rekedt személyek felderítése szükséges volt, befagyott tavakon tartott télisport-rendezvények biztosításában, továbbá lápos területeken eltűnt személyek keresésében. Az idei jégátvonulási és jégolvadási időszakban folyamatos készenlétet biztosított az egység. A légpárnás járműnek olyan tulajdonságai vannak, amellyel sík terepen, szárazföldön, sárban, jégen és vízen (vízmélységtől függetlenül) képes közlekedni.

Eddigi sikereik:

– belvíz miatt tanyán rekedt idős emberekhez vonulás,
– jégvitorlás mentése tavon;
– állatok mentése iszapból.
 
A projekt vezetője egy kéréssel fordult szerkesztőségünkhöz, amit most továbbítunk és ezzel is igyekszünk támogatni.
 

Vontatásra alkalmas, zárt, dobozos furgont keresünk

Vontatásra alkalmas, zárt, dobozos furgont keresünk

“Az egység vontatójárművét sajnos olyan motorhiba érte, ami miatt nem tudjuk tovább használni. Olyan partnert keresünk, aki határozott vagy határozatlan időre tudna biztosítani számunkra egy vontatásra alkalmas, zárt, dobozos furgont (vonóhoroggal).”
 
Akinek áll otthon a kertjében egy használaton kívüli járgány, amely megfelelne a célra, az alábbi címre írjon: armadillo.project@gmail.com
 
Előre is köszönjük segítségüket!