Nem teljesül Kimi Räikkönen vágya, hogy indulhasson a rali-világbajnokság finn futamán idén. A finn versenyző a Forma-1-es bajnokság Magyar Nagydíjat követő szünetében szeretett volna hazájában indulni. A Lotus azonban nemet mondott.
 
“Leültem Kimivel és beszéltünk erről” – mondta el Eric Bouliier Monacóban az Autosport.com-nak. “A szerződése nem teszi lehetővé, hogy ralizzon és azok után, ami Roberttel (Kubica) történt, a csapat nem engedheti el őt. Megértette a helyzetet, szóval az ügy lezárva.”


Robert Kubica 2011 februárjában szenvedett súlyos balesetet egy raliautóval, amely nyomán ki kellett hagynia a teljes 2011-es évadot, és a 2012-es szezont sem tudja megkezdeni. Visszatérése a Forma-1-be továbbra is kérdéses, sőt egyre valószínűtlenebb.

Kimi Räikkönen 2009-ben kezdett a ralival foglalkozni, előbb kisebb versenyeken indult, majd részt vett a rali-vb finn futamán. 2010-ben, miután elhagyta a Forma-1-et a rali-világbajnokságon folytatta a Citroënnel, majd 2011-ben is részt vett a sorozatban.