Szokatlanul hosszú ideje, már kilenc éve szerepel a Renault kínálatában a jelenlegi Espace, de továbbra sem kap utódot. A 2003 óta kapható negyedik generációs modell két évvel az előző ráncfelvarrás után ismét átesik egy frissítésen. Ez már a harmadik frissítése, hiszen 2006-ban is átesett egyen.  

A 2013-as modellévhez tartozó Espace is megkapja a Renault-család legújabb orrkialakítását, amelynek első számú jellemzője a korábbinál magasabbra helyezett és nagyobb márkajelzéstől kiinduló keskeny fekete sáv, hűtőnyílás. Emellett új lökhárító és kissé módosított fényszóró kerül a széria legfrissebb darabjaira.

Egyelőre csupán két fotót közölt a Renault a megújult Espace-ról, így csak feltételezni tudjuk, hogy az autó hátulján a lökhárító és a lámpák változnak meg, ahogy az ilyen frissítéseknél szokás.

További információkat majd júliusban árulnak el, akkor teljesen bemutatják az autót. Várhatóan a korábbinál takarékosabb motorokkal is gazdagodik, az új színek, kárpitok, felnik is biztosra vehetők.