A termelésben dolgozó nők arányának jelentős növelése érdekében átképzési programot indít az Audi Hungaria Motor Kft – jelentette be szerdán a társaság.

Hétfőn 32 fővel megkezdődött az átképzés a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, az Audi Akademie Hungaria, a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium, valamint az Audi Hungaria közös projektje keretében.

A vállalat célul tűzte ki, hogy az új járműgyár termelésében dolgozó női munkaerő arányát két százalékról legalább tízre emeli. Ezáltal 2012 végéig mintegy 130 női munkavállalót képeznek át fémipari és járműspecifikus szakmákra.

A képzésre olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik már regisztráltak a Munkaügyi Központnál és szakmunkás végzettséggel rendelkeznek. A kiválasztott jelöltek oktatásait az Audi Akademie Hungaria munkatársai tartják.

A vállalat ebben az évben négy 32 fős képzési csoport indítását tervezi. A négy hónapos oktatás alatt a kiválasztott résztvevők elsajátíthatják a járműgyártáshoz kapcsolódó általános és szakmai alapismereteket, valamint megismerhetik az autóiparban használt folyamatokat, anyagokat és szerelési technikákat. Minden képzési modul vizsgával zárul. Azon résztvevők, akik minden vizsgát sikerrel zárnak, a képzést követően munkaszerződést kapnak az Audi Hungariától.

2013-ig teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár épül Győrben présüzemmel, karosszériaüzemmel, lakkozóval és járműösszeszerelő-üzemmel. Az Audi Hungaria ezzel a beruházással hosszú távon 2100 új munkahelyet teremt.

Tudni akarja mennyit spórolhat autóján? A Vezess.hu online autós naplója, a Szervizkönyv megadja a választ!