A BMW bemutatta az új 3-as Touringot, a bajor gyár legnépszerűbb modelljének kombi változatát. Az autó természetesen követi a szedán vonalait a B oszlopig, majd onnan praktikusabb formában jut el hátra.


Elődjéhez képest megnőtt az új 3-as Touring, 97 milliméterrel hosszabb, a tengelytávolsága 50 milliméterrel bővült. Ennek hatására az utasok mellett a csomagoknak is tágasabb hely jut. A sportos vezetési tulajdonságok érdekében a korábbi 3-as kombihoz képest elöl (+37mm) és hátul (48 mm) is szélesebb a kerekek nyomtávolsága.

A csomagtér 35 literes bővülést követően 495 literes, ha ennél is nagyobb helyre lenne szükség a hátsó üléstámlák 40:20:40 arányú lehajthatóságával az utastérből is lehet raktér. Kisebb csomagok szállításakor nem kell az egész hátsó ajtót használni, a nyitható hátsó szélvédőn át is elérhető a csomagtartó, az ablak immár akár elektromos működéssel is elérhető. Emellett olyan elemekkel szabható egyénire a kocsi, mint a tetősínek, illetve a nagyméretű üvegtető, a számtalan vezetést támogató rendszer között head up display is elérhető.


Az új BMW 3-as Touring az év végén kerül forgalomba Európában, kezdetben háromféle motorral készül, mindegyik turbós és ismerős a szedánból. A 328i 2,0 literes benzinmotort rejt, 245 lóerő teljesítménnyel. A 320d 2,0 literes dízelmotorja 184 lóerős, a 330d 258 LE teljesítményű 3,0 literes hathengeres motorral működik.

Hatfokozatú manuális sebességváltó jár alapesetben a négyhengeres motorokhoz, míg a hathengereshez nyolcfokozatú automata, amely a kisebb motorokhoz felárral vehető meg. Mindegyik motorhoz jár a motorleállító start&stop rendszer.

Jövő évben tovább bővül a kínálat, érkezik a 3,0 literes benzines motor és a négykerék-hajtású kivitelek is. A kombi mellett a jövőben is várható még kupé és kabrió kivitel is, illetve újdonságként egy ötajtós ferdehátú is.