8 perc 23 másodperc ennyi idő kell, hogy Nürburgring nagy körén, a Nordschleifén teljesítsen egy kört az új MINI John Cooper Works GP. Ez az idő nagyjából megfelel korábbi 343 lóerős BMW M3 idejének, de jobb, mint a Jaguar XKR-é, vagy a Lotus Exige S-é. Ráadásul az új generáció 19 másodperccel gyorsabb, mint azonos nevű elődje.


A mindössze 2000 darabos, limitált sorozatban készülő modell teljesítményét nem árulták el, de a pletykák szerint az 1,6 literes turbómotor teljesítménye mindenképpen nagyobb lesz, mint a normál JCW 210 lóerős tudása. 220-230 lóerőről hallani.

Kell a teljesítmény, de a MINI-s élményt elsősorban a kompakt karosszéria mellé járó futómű és kormányzás biztosítja. A GP-ben állítható sportfutómű biztosít pontos irányíthatóságot és komoly fékrendszer remek lassulást. Nemcsak ez teszi versenyautóssá a modellt, de karosszéria felszerelése is. Az egyedi orrspoiler, a tetőszárny és a diffúzor nem látványelemek, hanem valóban a jobb teljesítményért kerültek az autóra, ahogy a pályanapokra alkalmas félslick Kumho gumik is.

Egyelőre az utasteret sem mutatta meg a MINI, annyit azonban elárultak, hogy nem családoknak készül a kocsi, a hátsó üléseket száműzték. A “versenyző” mellett legfeljebb egy navigátornak jut hely a súlycsökkentés miatt.

A MINI John Cooper Works GP még idén piacra kerül.