A Nürburgringen, illetve annak közelében készültek az itt látható kémfotók, amelyeken az új Audi S3 egyik prototípusa látható. A márciusban, a Genfi Autószalonon bemutatott A3 sportváltozata alapvetően ugyanolyan elvek szerint épül mint elődje: kissé sportosabb külső, turbómotor és négykerék-hajtás.


Bár ezeken a képeken a háromajtós látható, az S3-as ötajtós és később a szedán karosszériával is választható lesz. Egyedi lökhárítók, szélesebb küszöbök és nagyobb kerekek mutatják sportosabbnak a kocsit. Már most látható, hogy négy kipufogó lehet az autón. Belül sportülések, fém pedálsor, alumíniumdíszítés és fekete tetőkárpit jellemzi a modellt.

Az új S3-asba is 2,0 literes turbómotor kerül, akár elődjébe, de ez már nem egy továbbfejlesztett motor, hanem egy új generáció tagja. A várakozások szerint a korábbikhoz képest kissé nő a teljesítménye 280-285 lóerőre, ugyanakkor a komplett autó tömege viszont csökken, így összességében érezhető javulás várható a menetdinamikában.

Továbbra is quattro-hajtással készül az S3, a Haldex-kuplungos rendszerben az első kerekek kipörgésekor kapnak nyomatékot a hátsók. Alapfelszereltségként hatfokozatú manuális sebességváltó jár a kocsihoz, de hétsebességes DSG is rendelhető. A duplakuplungos automatába rejtett rajtautomatikával gyorsulásban tovább javul a kocsi.   

Az új Audi S3 bemutatkozására talán már idén év végén, de inkább jövő év elején kerülhet sor, a forgalmazása pedig 2013 nyarán indulhat.