A BMW-nek jó ideje létezik az úgynevezett Ring Taxi szolgáltatása, ahol korábban M3-as, most M5-ös modellekkel autóztatják az arra befizető vendégeket a Nürburgringen. A Jaguar is kedvet kapott a mókához, bemutatkozott saját Nürburgring-taxijuk.


Az alapot a Jaguar XJ Supersport adja, amelyet elláttak a “Sport” és a “Speed” csomagokkal is, előbbi a külsőről, utóbbi a sebességről szól. Az autót egyedi, matt szürke fényezés díszíti, új orrspoilerrel és hátsó szárnnyal gazdagodott. 20 colos kerekei mögött a féknyergek pirosak.

Az utastérbe kukkantva jóval drasztikusabb átalakítást láthatunk: luxusszalon helyett egy versenyautó köszön vissza. Négy versenyülés és masszív bukóketrec fogadja az utasokat. Amire szükség is lehet a Zöld pokolnak nevezett pályán, hiszen a Speed csomag hatására az XJ nem szabályoz le 250-nél, hanem akár 280 km/órás tempóra is képes.

Természetesen az 5,0 literes kompresszoros V8-as motort találjuk a kocsi orrában, amelynek teljesítménye 510 lóerő, nyomatéka 625 Nm. A hatfokozatú automata sebességváltóval 4,9 másodperc alatt gyorsul százra a nem épp hétköznapi taxi.