A japán Suzuki Motor Corporation Indiában új motorkerékpár gyárat épít évi 500 ezres kapacitással, Kínában 3000 főt foglalkoztató új gyár alapkövét tették le, Vietnamban pedig autókat és motorkerékpárokat előállító üzem építését kezdték meg – közölte a vállalat.

A társaság adatai lapján a kínai beruházás a legnagyobb volumenű. Az új üzem Chongqing (Csungking) tartományi jogú városban épül fel, a már meglévő gyár szomszédságában, ezzel a korábban évi 250 ezer gépjármű előállítását évi 500 ezer autóra növelik.

Az alkalmazottak száma 3000 fővel emelkedik, az építkezés 2013 nyarán fejeződik be, a gyártás megkezdését decemberre tervezik. Az üzemben Swift, SX4, SX4 Sedan, Alto és Cultus modelleket gyártanak.

Indiában Haryana állambeli Rohtakban tették le egy új motorkerékpár-gyártó üzem alapkövét április 23-án. Az üzem gyártókapacitása évi 500 ezer jármű, az építkezés 2014-re fejeződik be.

A Suzuki Motorcycle India jelenleg kétféle robogót és két motorkerékpár-modellt gyárt. A vállalat a 2011-es pénzügyi évben 350 ezer járművet gyártott, ami az előző évhez viszonyítva 22 százalékos növekedést jelent.

A Vietnam Suzuki Corporation a dél-vietnami Dong Nai tartományban kezdte meg új autógyárának építését, a már meglevő motorkerékpárgyára tőszomszédságában. Az új üzemben a tervek szerint 2013-ban kezdik meg a termelést. Az első évben 5000 jármű kibocsátását tervezik, később a gyártókapacitást tovább növelhetik – közölte a társaság.

Forrás: MTI