A Mitsubishi Motors bejelentette, hogy megkezdődött a vadonatúj Mirgae modell sorozatgyártása a cég thaiföldi üzemében. A Mirage globális kisautó, amelynek kifejlesztését az az elv vezérelte, hogy ugyanúgy megfeleljen a gyorsan fejlődő piacok vásárlói számára belépő modellként, mint a fejlett piacok vevőinek, akik kiváló környezetvédelmi teljesítményt nyújtó autót keresnek.

Készül a Mitsubishi világautója 1
Készül a Mitsubishi világautója 13


A Mirage március 28-án jelent meg a thaiföldi márkakereskedésekben, s ezt követően tűnik majd fel Japánban és Európában. Nálunk válhatóan Colt néven jelenhet meg.

Azért, hogy biztosítsák ugyanazt a minőségi színvonalat, ami japán modelleket is jellemzi, japán minőségellenőrök dolgoznak a gyárban, akik az ott készült autók 100 százalékát átvizsgálják, mielőtt azok vásárlókhoz kerülnek. A Mirage máris slágernek számít a thaiföldi piacon: eddig több mint 15 ezer megrendelés érkezett az autóra.

A Fiat Panda ellenfelének megfelelő járgány japán változatába 1,0 literes, háromhengeres benzinmotor került, amely fokozatmentes automata sebességváltón keresztül hajtja az első kerekeket. A takarékos üzemet a légellenállás-, a gördülési ellenállás- és a súlycsökkentés mellett az automatikus motorleállító rendszer segíti. A Mirage a japán szabvány szerint 3,3 litert fogyaszt átlagosan.