Vasárnap hajnalban érkezett bejelentés a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, mely szerint Budapest III. kerületéből ismeretlen elkövető ellopott egy lakóautóvá átalakított VW Transportert.  A tulajdonos időben észlelte a bűncselekményt és sikerült követnie a tolvajt, menet közben telefonon kérte a rendőrök segítségét, folyamatosan tájékoztatva őket arról, milyen útvonalon halad az autó.

Saját autóját üldözte 1
Saját autóját üldözte 2

Saját autóját üldözte

Saját autóját üldözte 6
Saját autóját üldözte 7
Saját autóját üldözte 8
Fotó megosztása:
Saját autóját üldözte 9


A jelzés szerint az elkövető az M0 autóútról letért a 31. számú főútra és Gyömrő felé vette az irányt.
A kapott információnak megfelelően a Gyömrői Rendőrőrs járőrei elindultak felkutatni a Transportert, amely Gyömrő külterületén épp velük szemben haladt nagy sebességgel.

Az elkövető észlelve a rendőrautókat elrántotta a kormányt, melynek következtében mindkettőnek nekiment, majd árokba hajtott. Ekkor a férfi kiszállt az autóból és egy közeli erdős rész felé futott. a rendőrök, akik szerencsére sérülés nélkül megúszták az ütközést, üldözőbe vették az elkövetőt, akit néhány percen belül sikerült elfogniuk.

Gy. Tamás 33 éves ercsi lakost a rendőrök előállították a monori rendőrkapitányságra, vele szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gépjármű Bűnözés Elleni Osztálya folytatja le.

Forrás: Police.hu