Eladásra kínálja tulajdonosa azt az 1990-es Volkswagen Golf típusú autót, amely állítása szerint egykor Angela Merkel kancellár első nyugati autója volt. A licit jelenleg 10 ezer eurónál jár.


A járgány jelenlegi birtokosa egy éve vette meg a balesetben leamortizált autót – értesült a Der Spiegel című hetilap internetes kiadása. A férfi azt követően döntött úgy, hogy megvásárolja a Golfot, hogy belepillantott a jármű forgalmijába és meglátta Angela Merkel – lánykori – nevét.

A német kancellár a hírek szerint annak idején öt éven át furikázott Németország útjain a Volkswagennel, majd 1995-ben férje, Joachim Sauer vette át az autót. A Golf egy évvel később cserélt gazdát.

Aki szert akar tenni a 22 éves autóra, mélyen a zsebébe kell, hogy nyúljon, a licit ugyanis már 10 ezer eurónál (csaknem hárommillió forintnak megfelelő összegnél) jár az eBay aukciós portálon. Egy ilyen autó egyébként 1500 euró körüli áron megvehető.

Amennyiben a kocsi valóban a kancelláré volt, a kereszténydemokrata politikus neve éveken át rosszul szerepelt a forgalmiban, amelyben Merkel leánykori nevén Kassnerként szerepel. A nyugaton született, ámde Kelet-Németországban felnőtt politikus azonban egy s-sel írja nevét.

Ha valaki megvenné az autót erre a linkre kattintva kapcsolatba léphet az eladóval.

Az eBay-en már kelt el német nagyság régi autója, 2005-ben csaknem 190 ezer euróért talált gazdára az a VW Golf, amely egykor XVI. Benedek pápát szállította.

Forrás: MTI