Gokartozni jó móka és ráadásul remekül fejleszti a vezetői képességeket. Ha pedig profi ellenfelet kapunk, sokat tanulhatunk. Tegnap Chevrolet WTCC-csapatának pilótája, Robert Huff ellenében próbálkozhattunk.

Gokartozás világsztárral 1
Gokartozás világsztárral 2

Gokartozás világsztárral

Gokartozás világsztárral 18
Gokartozás világsztárral 19
Gokartozás világsztárral 20
Gokartozás világsztárral 21
Gokartozás világsztárral 22
Gokartozás világsztárral 23
Gokartozás világsztárral 24
Gokartozás világsztárral 25
Gokartozás világsztárral 26
Gokartozás világsztárral 27
Gokartozás világsztárral 28
Gokartozás világsztárral 29
Gokartozás világsztárral 30
Gokartozás világsztárral 31
Gokartozás világsztárral 32
Fotó megosztása:
Gokartozás világsztárral 33


Nemcsak a jó íveket “rajzolta fel” a pályára, de olyat mutatott, amitől még a pálya sokat látott szerelőinek is elkerekedett a szeme. Egyes kanyarokban ugyanis úgy fordult, hogy az ívbelső kerekek nem is érintették a talajt.

A brit pilóta komoly tétet tett, feldobta, ha valaki gyorsabb lesz nála, az nyáron ott lehet az esküvőjén Miamiban. Végül ez egy magyar újságírónak sem sikerült, de az időmérők utáni versenyen Huffy – ahogy becézik – “csak” harmadik lett. Felvetette ugyanis, hogy mi lenne, ha fordított sorrendben indulnának a móka kedvéért. A szervezők azonban félreértették és csak ő került az utolsó helyre. Végül négy előzéssel jött fel a dobogóra a legjobbakból álló mezőnyben.

A brit versenyző egy filmforgatásra érkezett Budapestre, illetve ezzel az eseménnyel harangozta be az egy hónap múlva esedékes magyar WTCC-futamot. Persze nekünk elsősorban Michelisz Norbi és Wéber Gábor teljesítménye a legfontosabb, de ha a nemzetközi mezőnyből keresünk szurkoláshoz megfelelő jelöltet, Rob Huff tökéletes választás. Ellentétben sok versenyzővel, rengeteget nevet és ráadásul nagyon közvetlen. Mondhatni vicces figura.

Gokartozás világsztárral 34


Ráadásul győzelemre is esélyes, hiszen a mezőny egyetlen gyári csapatában, a Chevrolet-ben versenyez. Kezdetek óta a Chevyvel van, ahogy ő fogalmazott, a csapat a családja. Nemcsak gyors, de megbízható is: 46 futam óta nem esett ki, az utolsó be nem fejezett versenye még 2010 elejére tehető.

2010-ben harmadik volt, majd tavaly csak 3 pont különbséggel veszítette el a világbajnokságot – felmerül a kérdés, idén mit vár. “Győzelmet”- mondta kérdésemre.

“Idén számomra nem indult olyan jól az év, mint tavaly, (akkor az első hat futamból négyet megnyert – a szerk.), ugyanakkor tavaly Yvannak (Müller) is így kezdődött a szezonja és ő nyerte a bajnokságot. Szóval ez a tervem nekem is.”

Rob elárulta, akkor sem fog a kardjába dőlni, ha ez nem sikerül 2012-ben, hiszen még fiatal. Mint mondta, csapattársai 42, illetve 48 évesek, ő pedig még csak 32. Van még ideje nyerni.

Gokartozás világsztárral 35


Szeretne még legalább 5-6, de akár tíz évet eltölteni a WTCC-ben, ugyanakkor egy-két GT versenyen is indulna, de érdekli a hosszútávú versenyzés is, így a Le Mans-i 24 órás is szerepel a tervei között.

Megtudtuk tőle, hogy kedveli az esős versenyeket. “Brit vagyok sokat kellett mennem esőben. A legtöbben nem szeretik az esőt, de én nagyon magabiztos vagyok ilyen körülmények között, könnyen megtalálom az autó beállítását, egyensúlyát. Ugyanakkor az is sokat számít, hogy nedves körülmények között nem olyan fontos az autó és sokkal inkább a vezetési képességek kerülnek előtérbe.”

Elárulta, hogy a makaói a kedvenc versenypályája. “Hét kilométer, keresztül a városon, igazán veszélyes, nincs bukótér. A legelképesztőbb pálya.  És az sem utolsó, hogy az elmúlt négy évben mindig nyerni tudtam ott” – mondta.

Ez az oka annak is, hogy bár minden versenyre magával viszi a családját, tavaly Makaóba komoly kompániával érkezett. “36 barátom utazott velem, a Huffy Team” – mesélte nevetve.  

Gokartozás világsztárral 36


Hivatalosan egy Cvehrolet Captivája illetve egy Camarója van, de mellettük tart  – titokban – egy Porsche 911 GT2-öt is. Mielőtt autóversenyzésre adta volna a fejét, sok mindent kipróbált, focizott, rögbizett. Manapság, szabadidejében, amelyből “alig akad”, gyakran golfozik (12-es a hendikepje), de kedveli a gokartozást és a motokrosszt is. Télen viszont vadászni jár, madarakra kisebb állatokra. Ugyanakkor szeret cambridge-i otthonában pihenni is, mert “a motorsport világa nagyon hektikus, mindig van valami feladat”.

Május első hétvégéjén tehát WTCC a Hungaroringen, ahol Huff is a győzelemre esélyesek között van.
“Szeretem a Hungaroringet, mert fekszik a túraautóknak, lehet rajta előzni. Tavaly különösen jó volt a 85 000 fős szurkolósereg előtt versenyezni. Mindenki nagyon kedves Magyarországon és rajonganak az autósportért. “

Gokartozás világsztárral 37
A Túraautó-világbajnokság magyar futamának programja:

Szombat (2012-05-05)
09:00 – 09:30 FIA WTCC 1. szabadedzés
11:10 – 11:40 FIA WTCC 2. szabadedzés
14:00 – 14:20 FIA WTCC Időmérő Q1
14:25 – 14:35 FIA WTCC Időmérő (Q2)

Vasárnap (2012-05-06)
08:45 – 09:00 FIA WTCC Bemelegítés
11:20 – 11:45 FIA WTCC 1. verseny (12 kör – gördülő rajt)
14:35 – 15:00 FIA WTCC 2. verseny (12 kör – álló rajt)