Még 2010-ben mutatta be a Fenice Milano tuningprogramját a Rolls-Royce Ghosthoz. Már akkor elkerekedett a szemünk a barokkos megjelenéstől, most azonban seggre ültünk. Az olasz műhely egy meg nem nevezett – de biztosan milliárdos – vevő kedvéért egy teljesen egyedi variánst alkotott.

A Ghost karosszériáját sötétlila színnel borították, majd 24 karátos arannyal díszítették. Jutott a nemesfémből a motorháztetőre, a hűtőmaszkra, az ajtókhoz, küszöbökhöz, illetve a kerekekhez is.  Belül is folytatódik a színorgia, a fehér és lila bőrborítás mellől itt sem hiányzik a valódi arany díszítés.   

Az olasz gyár beszámolója szerint a teljes átalakítás, amiben a futómű és a motor kisebb módosítása is szerepel, 12 hónap alatt valósult meg, ebbe az időbe belefért, hogy egy az autóhoz illő kézitáskát is elkészítsenek.

Nemcsak a megdöbbentő színvilág garantálja, hogy ne készüljön még egy a Venice autójából, de az árát sem tudja bárki kifizetni. A beszámolók szerint ugyanis 3 millió dollárt, azaz 670 millió forintot fizet a megrendelő érte. Csak megjegyeznénk, hogy egy szimpla Ghost kb. 70 millió forinttól megvehető.

Egy kérdés maradt csak megválaszolatlan: miért?