Kizárták a Citroënt a Portugál-raliról 2 Mikko Hirvonent a versenyt követő technikai ellenőrzés nyomán kizárták a rali-világbajnokság negyedik futamáról, a Portugál-raliról. A finn elvesztette első helyét, a verseny győztese Mads Ostberg.

A kizárás okaként a Citroën DS3 WRC nem megfelelő kuplungját említik a felügyelők, az alkatrész nem egyezett meg a homologizációnál bemutatott termékkel és a száma is más volt. Van azonban még egy alkatrész, amely ellentétes volt a szabályokkal, mégpedig a turbófeltöltő. Az utóbbival kapcsolatos probléma is kizáráshoz vezetne, de ezzel kapcsolatban még további vizsgálatot rendeltek el a felügyelők és ez esetben felfüggesztették a büntetést. A turinakerék nagyobb volt, mint az engedélyezett, de Citroen szerint ez csak a hőterhelés miatt van így, ezért az FIA laboratóriumban vizsgálja a kérdést.

Hirvonen kizárásával Jevgenyij Novikov lépett elő a másodiknak és Petter Solbergé lett a harmadik hely. A döntés nyomán továbbra is Sebastien Loeb vezeti a világbajnokságot. Mivel Loeb már csütörtökön kiesett a versenyből, a Citroën pont nélkül zárta a versenyt.

A pontverseny állása:

Pilóták

1. Sebastien Loeb 66 pont
2. Petter Solberg 62 pont
3. Mads Ostberg 53 pont
4. Mikko Hirvonen 50 pont

Konstruktőrök

1. Citroën 108 pont
2. Ford 96 pont
3. M-Sport 69 pont

A Citroën fellebbezett döntés ellen.