A Készenléti Rendőrség munkatársai 2012. február 16-án reggel 8 órától 24 órás fokozott idegenrendészeti és migrációs ellenőrzést hajtottak végre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve.

A BTR 80 típusú harcjárművel ellátott Bács-Kiskun megyei ellenőrzés azonban a hirtelen lehullott nagy mennyiségű hó miatt életmentő akcióvá vált.

A megye számos településének bel- és külterületén az összekötő utak mentén ember nagyságú hófalak keletkeztek, a hó által teljesen beborított mellékutak egy átlagos személygépkocsinak átjárhatatlanok lettek. A szélsőséges időjárás miatt, a hirtelen jelentkező mentési feladatokra a Készenléti Rendőrség munkatársai a BTR 80 típusú harcjárművüket vetették be.

Kunbaját a bajmoki úttal összekötő úton személygépkocsijával egy hölgy akadt el a hóban, akinek a járművét a rendőrök az út szélén biztonságba helyezték, őt pedig beszállították a kunbajai postához.

Kunbaja határában 1 férfi is elakadt tehergépkocsijával. A járművet kimenekítették a hó fogságából és a helyi tésztagyárhoz sérülésmentesen elvontatták.