2011 őszén a Kia egy luxusautó-tanulmányt mutatott be GT néven. Nem holmi formatervezői játékról volt szó, sorozatgyártású autó készül. A Kia most kiadta az első vázlatokat új nagy autójáról.


Bár a rajzok mellé csatolt közlemény elég semmitmondó, az azért kiolvasható belőle, hogy a nagy autók között indul a modell és luxusautónak készül. Formájának kialakításra láthatóan nagy hatást gyakorolt a Maserati Quattroporte.

“Az új zászlóshajónk egyetlen feltűnő modellben integrálja a legfontosabb képességeinket, a tervezés, a teljesítmény, a high-tech funkciók és infotainment területéről” – mondta Soon-Nam Lee marketingigazgató.

A KH kódnéven futó modellel nem spórol a Kia, ez lesz az első hátsókerék-hajtású modelljük, és nem hiányzik majd a V8-as benzinmotor sem. Az 5,0 literes motor 400 lóerő teljesítményt nyújthat, amihez új fejlesztésű, nyolcfokozatú automata sebességváltó tartozhat.

Elméletileg egy ilyen autó alkalmas lehet, hogy versenyre kelljen a Mercedes, a BMW, az Audi  nagy autóival. Valószínűbb azonban hogy a szintén Ázsiából származó Infinti, Lexus, Acura modelleknek tudnak majd ellenfelet állítani.  A Kia nagy autója még idén megjelenik a koreai piacon, Amerikában és Európában 2013-ban mutatkozik be.