Nemrég számoltunk be a Mol napelemfával díszített környezetbarát töltőállomásáról. Most egy teherautógyár is hasonló épülettel rukkolt ki.  

Az Iveco megnyitotta az első ökológiailag fenntartható márkakereskedését. A Brazíliában átadott telep világszinten a leginkább környezetbarát létesítmények közé tartozik. Az épületet úgy tervezték, hogy óvja a környezetét, de teljes mértékben akadálymentesítették is.

A december elején megnyitott Jundiaí Mercalf nevű márkakereskedés Sao Paulótól körülbelül 80 km-re található. Földrajzi fekvésének köszönhetően kihasználhatja a nap nagy részében rendelkezésre álló napenergiát.

Az épület füvesített zöldtetővel is rendelkezik, amelyen a gyepet több rétegnyi újrahasznosított anyagra és egy réteg aszfaltra helyezték el. Ennek köszönhetően akár 6 Celsius fokkal csökkenhet a belső hőmérséklet, így kisebb mértékű légkondicionálás is elegendő. A tetőt egy különleges csővezetékkel is felszerelték, amely egy 15 000 literes tartályba vezeti el az esővizet. A 18 000 négyzetméteres területet emellett speciális betontéglák borítják, amelyek szintén elnyelik az esővizet.

Az épület tervezése során kezdettől fogva fontos szempont volt a hulladék mennyiségének lehető legnagyobb mértékű csökkentése és az anyagok újrahasznosításának lehetősége is.