Szétfagyott a Focus kombi hűtője? Nem forgatja az önindítót a lemerült akku az Octaviában? Szétcsapta a Niva karterét a keményre fagyott bakhát? Sebaj, autó nélkül is lehet járőrözni!

Szabolcsban lovas járőröket küldött szét a kapitányság a tanyavilágba, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e a legelesettebbekkel a nagy hidegben. Bár az MTI-fotó képaláírása kissé emlékeztet gyerekkorunk téli híradóira a ’80-as évekből, jó tudni, hogy nem csak traffipaxozással foglalkozik a Cég:

Idős polgártárs (az MTI szerint nyugdíjas bányász) hogyléte felől érdeklődő rendőrök a szabolcsi tanyavilágban

Idős polgártárs (az MTI szerint nyugdíjas bányász) hogyléte felől érdeklődő rendőrök a szabolcsi tanyavilágban

A lovas járőrök az extrém hidegben felmérik, fenyeget-e valakit a kihűlés, van-e minden portán elegendő tüzelő, sőt, begyújtani is segítenek, ha kell. Ha egy-egy házban nagy a szükség, jelzik a problémát az önkormányzatnak, krízis-szervezeteknek. A lovakkal a legeldugottabb, kocsival nehezen megközelíthető tanyákat is elérik.

És persze a fatolvajokat, rosszban sántikálókat is könnyebben kiszúrják a csípős hidegben ugyancsak éber lovasrendőrök a nyeregből, mint kényelmesebb kollégáik a Focus kombi álmosítóan meleg öléből a jó kis automata sebességmérő őrzése közben a 4-esen.