Senki sem akarta megvenni az interneten keresztül Barack Obama amerikai elnök régi Chryslerét, legalábbis nem egymillió dollárért (mintegy 220 millió forintért). Minimum ennyit szeretett volna ugyanis kapni jelenlegi tulajdonosa a 8 éves Chrysler 300 C-ért, amelyre a magas kikiáltási ár miatt végül senki nem licitált.

A magyaros nevű, Chicago közelében élő Lisa Czibor szerette volna eladni az autót, és a csütörtökön zárult internetes aukció vége előtt néhány órával még bízott a sikerben, volt ugyanis néhány komolynak tűnő érdeklődő. A nőnek azonban csalódnia kellett, a listaár sokszorosáért kínált használt autó senkinek sem kellett.

“Németországban a pápa Golfját majdnem 250 ezer dollárért adták el úgy, hogy ő valószínűleg soha nem utazott vele. Obama viszont használta ezt az autót” – indokolta a magas árat az eladó. A sötét színű Chryslerrel Obama még szenátor korában körülbelül 30 ezer kilométert tett meg.

Lisa Czibor közzétette annak a dokumentumnak a másolatát is, amely igazolja, hogy az autó Barack H. Obamáé volt. Az okirat szerint Obama 2004-tól 2007-ig – az elnöki kampány kezdetéig – használta az autót. A Mercedes E-osztályhoz vagy az 5-ös BMW-hez hasonló méretű Chrysler 300 C ezután alig pár ezer kilométert futott, nagyon jó állapotú és balesetmentes.

Annak idején 30 ezer dollárba kerülhetett a Chrysler 300 C, ma 7 újonnan ezerrel drágább lenne a listaára. Az autó tulajdonosa a rosszul sikerült internetes aukció után kénytelen lesz jelenlegi értékén eladni az autót. “Becslésem szerint körülbelül 20 ezer dollárt (csaknem 4,5 millió forintot) kaphatok érte” – mondta Lisa Czibor, aki saját bevallása szerint nem rajong Obamáért.