Bár az idei év világszerte később indult a síelők számára, a januárban végére megérkezett havazás mégis erős szezont sejtet. A hazánkhoz közeli síterepekre indulók januárban 43%-kal több síbiztosítást kötöttek, mint a tavalyi szezon elején. A kiutazók közel fele az osztrák síterepeket keresi fel, de Franciaország, Olaszország és Szlovákia is igen népszerű.

Megindultak a magyarok 1

A megkötött síbiztosítások adataiból kitűnik, hogy honfitársaink 99%-a autóval vagy busszal közelíti meg az általa választott síterepet és ott átlagosan 5 napot tölt el –  áll a Biztosítás.hu közleményében.

Ausztriából mentőautóval 100-300 ezer Ft közötti a hazaszállítás ára

Ausztriából mentőautóval 100-300 ezer Ft közötti a hazaszállítás ára

Ausztriából mentőautóval 100-300 ezer Ft közötti a hazaszállítás ára


A biztosítók által kínált termékek átlagos díja nem emelkedett az előző évhez képest, de nőtt az ügyfelekért versenybe szálló biztosítók és így a választható síbiztosítások száma is. A kiutazók naponta átlag 650 forintot költöttek januárban biztosításra, amiből kitűnik, hogy – a kötelező gépjármű-biztosítással ellentétben – a síelők körében nem kizárólag a biztosítás ára számít.

Ugyan már napi 230 forintért is lehet biztosítást venni, de az utazók mégis előnyben részesítik a valamivel drágább, de lényegesen több szolgáltatást tartalmazó termékeket. Az alkuszok által megjelenített sí- és utasbiztosítások köre a 3 millió forintot térítő utasbiztosításoktól a 100 millió forintot térítő termékekig terjed.

Hasznos tippek

Ha még az utazás előtt áll, itt elolvashatja , hogy a környező országokban hol kötelező a téli gumi vagy a hólánc.  Ebből a cikkünkből kiderül, hogy mit érdemes magukkal vinni az autóval elindulóknak, ha ide kattint, akkor a téli vezetéshez kaphat tanácsokat.

A Biztosítás.hu szerint az utazók élnek a széles választék kínálta lehetőségekkel. Közülük legtöbben az orvosi költségek és hegyi mentés fedezetét tartják fontosnak, de népszerű a sífelszerelés- és síbérlet-biztosítás, az autó assistance és a sí-felelősségbiztosítás is.

Újdonság az immár öt biztosítótársaság által kínált azonnal induló biztosítási fedezeti forma, ami azt jelenti, hogy az indulás előtt akár percekkel is megköthető az utasbiztosítás. Ehhez természetesen Magyarországon kell tartózkodni, vagyis külföldről – például a sípálya mellől – már nem köthető meg az utasbiztosítás.

Forrás: Biztositas.hu