Vidám különlegességgel akar kilógni a többi étterem sorából néhány cseh vendéglő. Vonat szállítja az utasok asztalához a sört.

A Vytopna nevű étterem vonatai természetesen nem “életnagyságúak”, de nem is túl kicsik, mármint nagyobbak a vasúti terepasztalok modelljeinél. Tehervagonjaikban kényelmesen elfér egymás mellett két korsó sör – hagyományos tányér ugyanakkor nem fér rájuk.

Vonat viszi a sört az étteremben 2 Csaknem fél kilométer a vasúti pálya  teljes hossza, mindegyik asztalhoz vezet vakvágány, olyan, amelynek sínpárja nem “megy” tovább. A játékosság ellenére az egész vasúthálózat meglehetősen bonyolult, évek alatt fejlesztették ki a vendéglő tulajdonosai, akik persze eleve imádták a modellvasutazást.

Az étterem belseje leginkább egy hatalmas terepasztalhoz hasonlít, végső soron egy asztalnál ül mindenki, ám külön leágazások vannak a szeparált asztalrészekhez. A vonatok erdős, sziklás vidékeken, alagutakon, tavak feletti hidakon zakatolnak keresztül, hogy elfuvarozzák a vendégeknek innivalójukat. A vendéglőben a konyha sem utolsó – a sült kacsától a grillezett lazacon át az ürücombig akad minden.

Az étterem tapasztalatai szerint nem csupán kis- és nagy gyerekek (apukák) élvezik a különleges felszolgálást, hanem a nők körében is népszerű a kisvasútpincér. Prága mellett Brnóban és Orlovában is van.

Forrás: MTI