300-zal ködös autópályán 2 2010-ben a G-Power Hurricane RR megdöntötte saját a négyajtós szedánokra vonatkozó sebességrekordját. Az autó 372 km/órás tempót ért el, zárt pályán. A BMW M5-ösből átalakított modell azonban nem versenyautó, hanem közúti modell, rendszámmal. Így adott helyen, mondjuk a korlátozás nélküli német autópálya-szakaszokon szabadon száguldhat.

Van, aki meg is teszi vele. Mint az alábbi videó is bizonyítja, az autónak csak hely kell, simán száguld 350 feletti tempóval is. Nem veszélytelen mutatvány ez egy olyan úton, amely ködös és ahol mások is közlekednek, hiszen a jármű másodpercenként 100 métert tesz meg. Nem árt koncentrálni és sasszeműnek lenni…

A korábbi M5-ösből épült Hurricane V10-es motorja 800 lóerős. Ezzel 4,35 másodperc alatt képes elérni a százas tempót, 9,5 másodperc alatt kétszázon van. Az ára nagyjából 76 millió forint. Az autóról korábban már részletesen beszámoltunk, erre a linkre kattintva olvashat róla. A kocsiból kombi is létezik, amit éjszaka hajtottak meg hasonló tempóval. Nézze meg azt is itt.