A Kia közreadta a második generációs cee’d első fotóját. Az új autó a 2006-ban bemutatott, jelenleg is kapható modellt váltja. Ezúttal is legalább három változat várható, így az ötajtós mellett kapható majd háromajtós és kombi karosszériával is.

Látszólag orrával akar hódítani az új cee’d, oldalt eléggé szimpla a karosszéria. A frontrészen feltűnik az egységes Kia hűtőmaszk, de a látványért a motorháztető domborításai és a nyúlánk fényszórók felelnek.

Az autó a Hyundai i30-cal azonos padlólemezre épül, így várhatóan ahhoz hasonlóan szélességben és hosszúságban is nő, belül tágasabb utasteret kínálva. A koreai cég közleménye szerint belül minőségi javulás várható.

Valószínűleg megtartják az 1,6-os szívó benzinmotort 125 lóerővel, de mellette megjelenhet annak közvetlen befecskendezéses 140 lóerős változata is. Később a sportosabb modellekben, turbóval párosítva 175 lóerővel is elképzelhető.

Továbbra is elérhető lesz az 1,6-os dízelmotor, 115 és 125 lóerővel, de a 90 lóerős variáns helyett 1,4-es hengerűrtartalmú, de szintén 90 LE teljesítményűt alkalmazhatnak.  

Az új Kia cee’d leleplezése március elején, a Genfi Autószalonon lesz, nyárra már a kereskedőknél lesznek az első ötajtós modellek, amelyeket ősszel követnek a kombik.