Az Audi Las Vegasban, a Consumer Electronics Show-n (CES), a világ legnagyobb informatikai kiállításán megmutatta a következő generációs A3-as utasterét. Nem elsősorban a formai kialakítás miatt, hanem az alkalmazott információs és szórakoztató rendszer okán.


A formailag az Audi A1-re hajazó belsőből eltűnik a hagyományos kézifék, helyét elektromechanikus megoldás veszi át. Mellette megjelenik a fedélzeti elektronika, az MMI vezérlőgombja. A rendszer központi eleme a műszerfal tetején látható 7 colos LED-es kijelző, amely 3D-s megjelenítésre képes. Újdonság, hogy már nemcsak a vezetőnek, de az utasnak is jut head up display.

Szándékosan vagy véletlenül, de működőképes kiállított autóbelsővel lebuktatta az Audi az A3-as következő generációját. Az autó képe ugyanis egyes beállításoknál megjelenik az MMI képernyőjén. Az egyszerű grafikával megrajzolt képek elárulják, hogy az autó alapvető formája nem változik, de kissé élesebb ívekkel megrajzolva. Az új, szögletes single frame hűtőmaszk mellett láthatók az új fényszórók, illetve az, hogy a korábbiakkal ellentétben a visszapillantók az ablakháromszögről az ajtók vállára kerülnek át.

A következő generációs A3 a jelenleginél többféle karosszériaváltozatban készül majd, a három- és ötajtós ferdehátú és kabrió mellett négyajtós szedán is készül. Az autók többek között Magyarországon is készülnek majd. Az új A3 bemutatója márciusban, a Genfi Autószalonon lesz. 
Az Audi lebuktatta az új A3-ast 3