Az Acura, a Honda amerikai márkája a Detroiti Autószalonon bemutatta az NSX Conceptet, jelezve, hogy a gyártó ismét tervezi, hogy komoly sportkocsi szerepeljen a kínálatában.


Az eredeti Honda NSX-et (New Sportscar eXperimental) 1989-ben mutatták be tanulmányautóként. A nagy sikerre való tekintettel gyártása 1990-ben meg is kezdődött. Legnagyobb piacán, Amerikában Acura NSX néven futott. Kezdetben 3,0, később 3,2 literes V6-os motorral szerelték. Különlegességét többek között az adta, hogy ez volt a világ első alumínium vázra épülő sportkocsija.

Az első generáció gyártásának 2005-ös befejezését követően a Honda már dolgozott az utódon, 2008-ra az első prototípusok is elkészültek. Ám a gazdasági válság nyomán a Honda leállította  a projektet, a már kész járgányokból versenyautó készült. Sőt a Honda változtatott a gyár irányultságán is, mostanra már nem a sportosságot, hanem a zöld technológiát hangsúlyozzák modelljeikkel.

Ahogy a klasszikus NSX, úgy mostani koncepció is középmotoros kialakítású, motorja is V6-os szívó. Ugyanakkor a benzinmotort három villanymotorral is megtámogatják. Nemcsak plusz teljesítményt kap így a jármű, de összkerék-hajtást is. Ezért is hívják Sport Hybrid SH-AWD-nek (Super Handling All Wheel Drive). A benzinmotortól duplakuplungos automata sebességváltón keresztül jut a nyomaték a hátsó kerekekhez, a váltóba kerül az egyik villanymotor, míg a másik kettő az első kerekeket pörgeti.

Látványra az autó követi azt a prototípust, amely az új szuperhősök-filmben, az Avangersben szerepel. A forgatásáról származó képeken a Vasembert alakító Robert Downey Jr. vezette a kocsit. Az új NSX-ből a jelen állás szerint a tanulmány nyomán három éven belül sorozatgyártású modell születik.