Ralicsapatot alapított hat legendás svéd raliversenyző, Bjorn Waldegard, Stig Blomqvist, Thomas Radstrom, Jan Pettersson, Leif Asterhag és Staffan Parmander. Céljuk, hogy lehetőséget teremtsenek  tehetséges svéd versenyzőknek, hogy megismételjék elődeik sikerét.

Waldegard közel száz WRC-futamon indult, 19 győzelmet, 35 dobogós eredmény szerzett. 1979-ben világbajnok volt. Blomqvist 63 WRC futamon vett részt, 11 győzelmet, 33 dobogós eredményt jegyez. 1984-ben hódította el a világbajnoki címet.  


Svéd legendák alapítottak ralicsapatot 2 A Sweden World Rally Team néven futó alakulat pilótája Patrik Sandell, a 2006-os junior világbajnok. A 29 éves versenyzőt három évig támogatják. Sandell egyelőre meg nem nevezett számú versenyen vesz részt 2012-ben. A Prodrive által felkészített MINI Countryman WRC-vel versenyez majd, első versenye a Svéd-rali.

“Ez egy fantasztikus lehetőség. Hihetetlen, hogy a gyermekkori bálványaim összefogtak, hogy támogassanak. Azt hiszem, a kirakósnak ez a darabja hiányzott, hogy megtegyem a végső lépést a WRC-be”- mondta Patrik Sandell.

A csapat sajtótájékoztatója:

Így tolta Stig Blomqvist: