Úgy tűnik, nem egy jóféle vörösbor mondatta decemberben az Autosport díjátadó gáláján Kris Nissennel, hogy szeretné Carlos Sainzot újra versenyezni látni a rali-világbajnokságon. Friss pletykák szerint ez megtörténik 2012-ben.

Spanyol lapértesülés szerint a kétszeres rali-világbajnok hajlik a dologra, sőt már beszélt is Louis Moyával, korábbi navigátorával, aki igen mondott a “visszatérésére”. Úgy hírlik, két futamon indulnának, az egyik ezek közül a Német-rali lenne.


A Volkswagen azt követően döntött Sainz felkérésről, hogy a pilóta tavaly novemberben tesztelte a Polo WRC-t és remek visszajelzéseket adott a mérnököknek. A 49 éves pilóta jelenleg a Volkswagen Motorsport tanácsadója, akinek többek között feladatai között szerepel, hogy időnként vezesse is az autót, hogy az a 2013-as idényre versenyképes legyen.  
Carlos Sainz újra ralizhat 2 Sainz 196 rali-világbajnoki futamon indult, amelyek közül 26-ot megnyert. Versenyezett a Ford, a Toyota, a Lancia, a Subaru, és a Citroën csapatában is. 1990-ben és 1992-ben világbajnoki címet szerzett a sorozatban. Utoljára 2005-ben indult WRC-futamon élesben, de azóta is versenyzett, 2010-ben például megnyerte a Dakar-ralit. Ugyanakkor 2010-ben egy VW Scirocco R-t vezetve előfutóként részt vett a Német-rali pénteki és szombati napján.

Nem valószínű, hogy azt várnák tőle, hogy versengjen Sebastien Loebbel, illetve a többi aktív versenyzővel, sokkal inkább azt, hogy éles körülmények között tesztelje a technikát és a csapatot, a matadornak hívott versenyző ugyanis igen megbízható, így aligha dobja el a vasat az első nap.

Ezek után alig várjuk, hogy Sebastien Vettel megmutassa, hogy mit is tud a Polo R WRC volánjánál, ahogy azt második céljaként Kris Nissen megjelölte.